Poslat na e-mail

Poslat na e-mail

Na zadaný email přijemce bude odeslán odkaz na tento produkt. Pokud máte dotaz k produktu, využijte helpdesk nebo navštivte sekci Kontakt.

Email příjemce:* 
Váš e-mail: 
Vaše jméno: 
Vzkaz: 


* Vaše jméno a email se zobrazí v odeslané zprávě společně s odkazem.

Hodnocení Heureka
100%, hodnoceno 2x
Ověřený zákazník 16. 11. 2021

Kvalitní zpracování

Ověřený zákazník 13. 9. 2021

krásně zpracované

Krásná indiánská legenda praví:

"Všechny noční můry zůstanou na tkací síti, a zmizí do prvního svítání, dobré sny pak sklouznou zpět do mysli spícího"

Lapače snů se používají jako ochranný symbol pro dobrý spánek a celkově zlepšují atmosféru v prostoru svým pozitivním vyzařováním. Pocházejí původně ze Severní Ameriky indiánského kmene Siouxů, kteří dodnes v lapači snů vidí síť života – dobré sny zůstávají v síti života a ty zlé propadají dírou uprostřed. Podle staré legendy poprvé vytvořila lapač snů indiánka na radu šamana, protože její dítko v noci plakalo.
Lapače se liší jeden od druhého použitými materiály, výpletem i velikostí. Původně se vyráběly se z vrbového proutí stočeného do obruče a prostřední část byla vyplněná tkanou látkou připomínající pavučinovou síť. Bývají doplněny i různé další posvátné předměty jako například korálky nebo pírka. Kruh je znakem pro celý svět a vesmír. Výplň kruhu tvoří síť vypletená z provázků. V samotném středu síťky je pak umístěn kamínek nebo korálek, který symbolizuje toho, pro koho je lapač určen. Na spodní části pak bývají zavěšené různé provázky, pírka a ozdoby.
Umístění:
Lapač má podle staré indiánské legendy fungovat tak, že se zlé sny pomocí provázků a pírek chytí do sítě, kde zůstanou uvězněny, a ven se dostanou jen pozitivní a hezké sny. Ráno pak zlé sny sluneční paprsky rozpustí. Právě proto by měl být lapač umístěn poblíž místa, kde spíme, aby zachytil všechnu negativní energii. Lapače jsou tedy v prvé řadě zavěšovány nad postýlky novorozenců, kde mají za úkol chránit děťátko od zlých sil. Lapače lze také zavěsit volně do místnosti pro dobré proudění energie nebo na okno, či jako dekoraci a symbol pro štěstí. Pověšením do okna, zabrání úniku pozitivní energie, bude-li viset nad televizí či počítačem, může dokonce odfiltrovávat špatné proudění z těchto přístrojů. Jde především o to, v co věříte, že bude pro vás lapač znamenat.
 
Symbolika:
Kruh symbolizuje svět a vesmír a chrání kamínek uprostřed - vlastní já člověka. 
Síťka chrání před negativní energií a těžkými sny. Ty zabloudí v pavučince a uzlících a nedostanou se ke kamínku - do energetického pole člověka. Špatné sny se odrážejí. Dobré nebo poučné se propouštějí a sklouznou do vědomí snícího.
Peříčka zachycují vesmírnou energii a sny a filtrují je od všeho nežádoucího. To se ráno vyčistí denním světlem a paprsky slunce.
 
Dle barevnosti se může měnit i zaměření jeho působení. Každá z barev vyvolává jiné druhy snů a působí na jiné typy energií. 
 
BÍLÁ - je symbolem čistoty, jasnosti a nevinnosti, napomáhá přemýšlení a umocňuje sílu barvy, s níž je používána. Je také symbolem perfekcionismu a touhy po dokonalosti. Napomáhá přemýšlení, stabilizuje, posiluje a očišťuje. Umocňuje působení barvy, s níž je používána.
ČERVENÁ - symbolizuje oheň a krev. Je teplou stimulující barvou pro pohyb, vášeň, nebezpečí, oživuje a dodává odvahu, dodává energii, aktivuje a zahřívá, podporuje silné emoce a životní sílu. Pro vzletné povahy působí jako pevná půda pod nohama a podporuje zrealizování všech nápadů. Podporuje imunitní systém.
ORANŽOVÁ - je symbolem energie, mládí, radosti ze života a touhy po změně, pohlcuje negativní energie a pomáhá překonat těžké životní situace. Vzbuzuje v nás zvědavost a touhu po dobrodružství. Dodává životní radost a sílu, pohlcuje negativní energie. Pomáhá léčit fobie všech druhů, překonávat depresi. Je to barva moudrosti. Má blahodárný vliv na trávení.
ŽLUTÁ - je nejjasnější barvou s povzbuzujícím účinkem, je symbolem naděje, štěstí a dobré nálady. Je symbolem moudrosti a vysoké inteligence. Podporuje myšlení, povzbuzuje nervy a oživuje paměť. Ztělesňuje pocit svobodného, nezatíženého vývoje. Podporuje metabolismus, pomáhá při komunikaci. Učí nás asertivitě, umět vyjádřit svůj vlastní názor a nemít výčitky svědomí. Podporuje intuici a tvořivost. Léčí orgány trávicího traktu.
ZELENÁ - je uklidňující barvou přírody, rovnováhy a naděje, je symbolem nových začátků, harmonie, přátelství a citlivosti vůči ostatním. Představuje kreativitu, citlivost a ochotu pomáhat jiným lidem prostřednictvím pochopení. Léčí nás a dává nám pocit vyrovnanosti a míru, uklidňuje a harmonizuje nervovou soustavu. Povzbuzuje přátelství, lásku a sounáležitost k okolí. Učí nás umět se odevzdat.
MODRÁ - je barvou moře a nebe, představuje klid, odpovědnost, mír, vyjadřuje pocit svobody, ale i povinnosti. Vyjadřuje pocit svobody, napomáhá k inspiraci pocházející z našeho nitra. Představuje opatrnost, rozvážnost a nečinnost. Vyjasňuje a rozšiřuje duši. Pomáhá při problémech v komunikaci a sdělování. Propojuje srdce a rozum. Přináší úspěch při jednání s úřady.
FIALOVÁ - je barvou kreativity, luxusu, ale i srdečnosti, duchovna a tajemna, je symbolem inspirace, mystiky a naděje. Působí na centrální nervový systém uklidňujícím dojmem a vyvolává spánek. Přináší inspiraci, pokoru a napomáhá meditacím. Zklidňuje hyperaktivní děti.
HNĚDÁ - je barvou přírody a dodává klidnou, stálou energii, je symbolem trpělivosti a spolehlivosti a je barvou zdravého rozumu a inteligence.
RŮŽOVÁ barva - symbol něhy, jemnosti a romantické lásky, zároveň však také nezralosti a naivity. Je označována jako barva srdce. Prozrazuje sentimentalitu a jemnost. Uvolňuje napětí ve svalech a v mysli.
TYRKYSOVÁ barva - spojuje blahodárné účinky modré a zelené a tím nás očišťuje a zároveň posiluje. Má uklidňující účinky na tělo i duši. Symbolizuje svobodnou duši. Podporuje sebevědomí, fantazii a spontánnost. Tiší pocit hladu a je proto vhodná při dietách.
 

Průměr kruhu: 16 cm

Délka: cca 75 cm

Balíček obsahuje pouze jeden lapač snů.

Kontaktní formulář

Kontaktní formulář

Jméno: 
E-mail: 
telefon: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Hlídat dostupnost