Poslat na e-mail

Poslat na e-mail

Na zadaný email přijemce bude odeslán odkaz na tento produkt. Pokud máte dotaz k produktu, využijte helpdesk nebo navštivte sekci Kontakt.

Email příjemce:* 
Váš e-mail: 
Vaše jméno: 
Vzkaz: 


* Vaše jméno a email se zobrazí v odeslané zprávě společně s odkazem.

Toužíte po krásném a nevšedním doplňku do bytu? Tento koberec lze využít jako dekorační koberec nebo jako rohožka. Ideální dekorace do obýváku, ložnice, pracovny nebo dětského pokoje. Určitě potěší i Vaše blízké, které můžete obdarovat tímto originálním dárkem.

Představte si, jak váš pokoj bude působit, když tam umístíte tento koberec. Vše najednou do sebe zapadne a stane se tak velmi útulným. Vaše děti a domácí mazlíčci si na tomto koberci mohou hrát, jelikož je velmi pohodlný.

Materiál, ze kterého je koberec vyrobený, je velmi příjemný na dotek. Ve spodu koberce je protiskluzová guma, takže stále zůstane na svém místě.

 

Vikingské přibly byly opravdovým uměleckým dílem. Tvořil je půlkulatý železný zvon bohatě zdobený bronzovými pásy s vybíjenou geometrickou a figurální výzdobou. Některé měly i lícnice, jiné připevněnou kroužkovou kapuci. Tvář chránil nánosník nebo jakýsi typ hledí – kovový oblouk spojený s nánosníkem.

Vedle meče měla významné místo ve výzbroji vikinských bojovníků sekera. V nehostinných podmínkách severu nesloužila jen jako zbraň, ale i jako nezbytný nástroj ke kácení stromů, výrobě kůlů a stavbě domů. Posledně jmenovaná sekera se nazývala barda a byla předchůdkyní středověkých bradatic. Sekera byla také zbraní královskou – Erik, syn prvního norského krále Haralda Krásnovlasého, měl dokonce přízvisko „Krvavá sekera“. Sekeru rovněž drží v tlapách lev ve znaku norského království.

Štít slouží jako obranný prostředek k odrážení úderů a osobní ochraně válečníků. Vyrábějí se z různého materiálu. Po celý starověk a středověk byl štít součástí výzbroje pěchoty a jízdy. Z historie víme, že štít nemá jen ochrannou funkci ale i dekorativní.

Runy jsou pradávný způsob věštění, využívaný těmi, kdo hledají radu. Slovo "runa" znamená tajemství, šepot, nebo záhada. Runy se mohou vyrábět z mnoha materiálů, ale nejběžnějším jsou kameny nebo polodrahokamy, popsané runovou abecedou. Tyto kameny se pak nazývají "runové kameny". Těchto abeced je několik typů, jednou z nejstarších je Starší Futhark, která obsahuje 24 run. Každá z run je písmo abecedy, ale také má svůj symbolický význam. Například runa F, Fehu, znamená dobytek či bohatství, nebo runa K, Kenaz, znamená maják či pochodeň. 

V dávných dobách byl drak považován za nejposvátnější zvíře. Čínský drak je silný, vlídný a citlivý tvor, který se uctívá jako vládce jezer, řek a moří. Symbolizuje dokonalost, statečnost, sílu, odvahu, hrdinství, vytrvalost, ušlechtilost a božství. Znázorňuje nesmrtelnost, plození a štěstí. V Číně jde o symbol moci a deště.

 
  • Materiál: vrchní strana - polyester s vyššími chlupy připomínající semiš, spodní strana - protiskluzová guma
  • Rozměry: 50 x 80 cm
  • Barva je tmavě modrá až do černa

UPOZORNĚNÍ: Hlavní fotografie je pouze ilustrační! Prosím, řiďte se rozměry, které uvádíme v názvu či popisu produktu! Na fotografii jde pouze o znázorněný motiv koberce!

Poznámka: Pro usnadnění manipulace a přepravy jsou koberce složeny a zabaleny do plastového obalu. Na kobercích tudíž mohou být záhyby. Nebojte se, po rozložení se koberec do 2-3 dnů narovná.

Kontaktní formulář

Kontaktní formulář

Jméno: 
E-mail: 
telefon: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Hlídat dostupnost